Már kicsit untam a hagyományos bolognait, sajtos tejfölös tésztát, a túrós tésztát, és sok videót láttam ehhez hasonló sajtszószos tésztákról. Így hát amikor elfogyott itthon a főtt étel elkészítettem azt a tészta finomságot. Főzési tudással nem rendelkező emberek is gond nélkül meg tudják csinálni.
Hozzávalók:
-10 dkg reszelt sajt (laktózérzékenyeknek növényi sajt)
-150 g kockázott szalonna
-1 dl tejszín (laktózérzékenyeknek növényi tejszín)
-3 dl tej (laktózérzékenyeknek növényi tej)
1 csapott evőkanál finomliszt (gluténérzékenyeknek rizsliszt)
-1-2 gerezd fokhagyma ízlés szerint
-1 evőkanál olaj
-ízlés szerint só
-ízlés szerint bors
-kb 50 dkg tészta
-egyéb fűszerek ha szeretnél
Elkészítés:
1. Az olajon lepirítjuk a szalonnát, majd a fokhagymával egy kicsit átforgatjuk.
2. Hozzárakjuk a lisztet, utána a tejszínt és a tejet. Majdnem kész állapotáig sűrűsödni hagyjuk. Végig kavargatjuk.
3. Beleszórjuk a fűszereket és a sajtot. A sajtból hagyjunk meg egy keveset, majd a végeredményre rászórjuk.
4. Miután egyenletes a szószunk, levesszük a tűzről, egy adag tésztát tálba rakunk, öntünk rá egy kis szószt, és a legvégén rászórjuk a maradék sajt egy részét.