Falnivaló Kultúra

egyszerű receptek a mindennapokra

A Magyar konyha - Rácsos meggyes

2021. április 09. 11:05 - Bakonyi Inez Míra

 Ezt a süteményt nagyon egyszerű elkészíteni , ezért kezdő háziasszonyoknak merem ajánlani ! Leginkább meggyel finom de meglehet csinálni egyéb bogyós gyümölcsökkel is mint például a ribizli, eper , málna ,áfonya... pite formában . Ez egy olyan sütemény amely nagyon régi és magyaros , még a dédnagymama receptkönyvéből való ami igen régi , viszont a receptek ugyan olyan jók a mai napig.Ez egy nagyon finom és könnyed sütemény amit egy finom ebéd után vagy esetleg a délutáni kávézás mellé fogyaszthatunk , alapanyagait pedig könnyen beszerezhetjük ezekben az időkben is.Jó sütést!

 

Összetevők:     tészta: 

                                      3 csésze liszt (ha érzékeny vagy rá akkor sima rizsliszt)

                                      1 csésze vaj vagy ha jobban szereted akkor használhatsz zsírt is

                                      1 csésze porcukor  (ha cukorbeteg vagy akkor xilit)

                                      3 tojás sárgája

                                      0,5 tasak sütőpor

                                      1 csipet só

 

                         töltelék : 

                                   1 kg meggy a fagyasztott is jó csak akkor hagyd kifagyni és azután csináld a meggyel                                                 kapcsolatos lépéseket

                                    3 tojás fehérje (ami a tészta három sárgája után megmaradt)

                                    10-15 dkg porcukor 

                                    10 dkg dió

Recept : 

    1, a tésztának való alapanyagokat összegyúrjuk ,majd elosztjuk kettőbe. az egyik felét amit most még nem használunk , betesszük a hűtőbe.Ezután kinyújtjuk a másik felét akkorára hogy beférjen a tepsibe (a másik feléből lesznek a rácsok).ha a tészta még kemény rakunk hozzá tejet vagy tejfölt (rizstej is lehet).A tésztát ami a tepsiben van megszórjuk prézlivel(de csak vékonyan!).

   2, A meggyet leáztatjuk majd lehintjük porcukorral , ezután pedig rászórjuk a tepsiben lévő tésztára . A diót saját kezűleg felaprítjuk egészen apróra.Felverjük a 3 tojás fehérjét majd összekeverjük a habját a dióval ,és a porcukorral majd ezt a krémet rákenjük a meggyes tésztára.A rácsoknak való tésztát hosszában csíkokra vágjuk majd a csíkokat megsodorjuk és rácsot alkotva rárakjuk a tepsiben lévő tésztára.

3,Sütési  :45-55 perc 160-170 C°-on pirosra sütjük!

 

Jó étvágyat!

 

 

                       racsos_meggyes.jpg

 

 

 

 

 

                          

                          

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://falnivalokultusz.blog.hu/api/trackback/id/tr1816495238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása